La Fundació Miró Mallorca és l’únic museu dedicat a l’artista on podem visitar els tallers i l’indret del Mediterrani on Miró va decidir viure i treballar, i per tant: allà on el procés de treball esdevé obra.
A través de la direcció d’art de les fotografies, vam crear un banc d’imatges que transmetien aquests valors:
1) Lluminositat i claredat per als espais del Museu. Colors vius per a les obres, contemporaneïtat en els espais.
2) Per a l’acting vam buscar la interacció reflexiva, l’emoció, la contemplació de l’art i la participació.
3) En els tallers, a part de la mirada més objectiva i tècnica, volíem aportar també una mirada subjectiva que mostrés el detall dels objectes i el seu caràcter plàstic.
4) L’arquitectura de les façanes dels tallers i l’espai del Museu havien d’estar integrats en aquest entorn mediterrani per tal de transmetre que l’experiència de visitar la fundació és una experiència per a tots els sentits.
L’apartat “visita’ns” ha de transmetre la idea de tot el que es pot arribar a fer a la Fundació, proposar tallers i activitats, consultar els serveis, les exposicions, etc. És un apartat que ha de convidar a organitzar-te el dia sencer.
Per tal que el traç i l’aspecte plàstic es transmetés al web vam crear, amb tinta xina, les icones d’aquests espais arquitectònics.
L’arquitectura és part important del patrimoni de la Fundació, al web tenim l’oportunitat d’endinsar-nos virtualment a l’essència d’aquests espais i conèixer molts dels detalls que complementaran la visita física.
Un altre dels aspectes importants és el fons del Museu. En el cas de la fundació, a part de l’obra que Miró va realitzar a Mallorca, tenim molts dels treballs preparatoris d’algunes de les obres més importants de l’artista. Per tant; la consulta d’aquest fons és d’especial interès per a estudiosos d’arreu del món.
Al web podem consultar gran part d’aquest fons.
Les activitats per a tot tipus de públic, tant professional com familiar, els esdeveniments culturals etc. tenen també el seu espai al web.
L’edició de cada una d’aquestes pàgines permet posar seccions diferenciades en funció del material del qual disposem. Això ens permet construir una estructura que s’adapta a la informació, fent que cada pàgina pugui mostrar-se de manera diferent, trencant la monotonia i, alhora, proposant continguts relacionats.
Un dels desitjos de Joan Miró i Pilar Juncosa era que la Fundació Miró Mallorca pogués projectar a artistes joves d’àmbit internacional, oferint un espai de treball en els tallers i la possibilitat d’exposar en els espais del Museu.
El treball d’aquests artistes es reuneix en un ideari artístic on podem mostrar el procés de treball que estan duent a terme.
Fotos de Pep Escoda i Rubén Perdomo.