Fotografia a Catalunya és la primera plataforma en línia que reuneix íntegrament la cultura de la fotografia a Catalunya.
* Aquest projecte abasta les següents àrees: i .
L’objectiu primordial de Fotografia a Catalunya és donar a conèixer, a nivell nacional i internacional, el patrimoni fotogràfic històric i contemporani, i servir de finestra a la riquesa, qualitat i diversitat d’aquest món.
‘Enterro’, 2011. Jordi Ruiz Cirera
Sèrie: ‘Happy Nothing’, 2014. Yurian Quintanas
‘Sense títol’, 2012. Eugeni Gay Marín
L’arquitectura de la informació afavoreix la navegació i localització de tots els seus continguts, permetent als usuaris trobar i recuperar dades. El seu disseny s’adapta a ordinadors de taula, portàtils, així com pastilles i telèfons mòbils.
El nucli de la navegació del web és un menú que baixa a pantalla completa i proporciona una visió general de la pàgina. Garanteix una navegació sense esforç de manera que els usuaris puguin satisfer les seves expectatives, sigui quin sigui el seu coneixement en la matèria.
Utilitzant l’estètica contemporània i amb atenció al detall en termes d’elements gràfics i tipogràfics, el web ofereix —a partir d’un arxiu fotogràfic– recursos teòrics i multimèdia, itineraris virtuals i exposicions que s’obren en diversos nivells de lectura, fent accessible el contingut a una àmplia gamma d'usuaris.
I pel fet que la característica predominant del projecte és el valor patrimonial i artístic de les imatges, la plataforma ens permet veure-les en alta resolució per apreciar cada detall, alhora que ens proporciona tota la informació tècnica i teòrica necessària.
En el marc del projecte per Fotografia a Catalunya, s'han proposat una sèrie d'elements impresos per difondre el patrimoni fotogràfic a Catalunya i donar a conèixer la plataforma web també dissenyada per DOMO-A.
El cartell és una sèrie limitada i numerada de 100 exemplars. Està previst per a ser un regal per als que més participen en les xarxes socials i ajuden a difondre aquest patrimoni a través de les diferents xarxes. Un cop més tractem de trobar una interacció entre el pla físic i el virtual.
El targetó, en 4 idiomes, incorpora dues imatges que formen part de l'arxiu patrimonial. Per l'altra cara es representen tipogràficament conceptes relacionats amb la fotografia.
Aquestes aplicacions van ser dissenyades per DOMO-A, Barcelona 2016.
Les tipografies:
Papers i impressió:
Fotos de producte de Koldo Castillo.